lördag 27 december 2008

Jul i Spanien

Julhelgen har medfört ett alldeles för stort intag av chokladtryffel. Och Janssons frestelse! Lyckades göra två formar trots trasig ugn och spansk brist på anjovis. Två formar...det var en form för mycket det. Har ätit Janssons och övriga julrester i fyra dagar. Tack och lov rök det sista idag. Annars hade det väl börjat bli risk för skörbjugg.

Jul i Spanien. Det har visat sig vara kyligare än väntat. Raggsockor inomhus är i princip ett måste. Trots att det är kallaste december i mannaminne (ca +18°C, hu så kallt säger alla spanjorer) är ändå marknadsruljansen igång nästan som vanligt. Idag var det loppismarknad och på tisdag är det handlarna som tar över feriaplatsen i Fuengirola. Då kan man köpa färsk frukt i massor och avocado för en euro kilot.
Själv gjorde jag flera trevliga inköp på dagens loppis. Senaste numren av Bazar och brittiska Vogue samt en slangbella - alltihop för en euro stycket.

Förutom mycket mat, prat och Guitar Hero har det även blivit en del film. Har sett en filmatisering av Jane Austens Övertalning och även en av Mansfield Park - båda filmatiseringar som jag inte sett tidigare! Har även sett Made of Honor (tre toast, som mest, för den) och första säsongen av Hipp! Hipp! (fem toast, lätt). Och just nu går Stardust på TV. Åh, jag ÄLSKAR den filmen. Kan man göra annat än älska en film som har repliker såsom denna:
"The fastest way to travel is by candlelight"?

Inga kommentarer: