tisdag 20 november 2007

en gång estet...

Örkelljunga, Oskarshamn, Simrishamn, Hässleholm, Malmö, Göteborg. I den ordningen. Perspektivet på avstånd blir verkligen annorlunda när man teamar med Ny Generation. När man dagligen åker 40 mil som vi gjorde i början av sydturnén reduceras en sträcka på 20 mil till en petitess jämförbar med en promenad till lokala ICA.
Det är när man börjar närma sig siffror som 50 och 60 mil som man börjar fundera på att planera lite noggrannare.
Men nu är jag alltså i Götet. Det känns ganska bra faktiskt. Det susar och brusar så tryggt om spårvagnarna här i Göteborg.
Idag hade vi en ledig dag så jag tog 6:an till Järntorget och träffade Jessica. Vi lunchade på ett litet café i en kullerstensgränd och pratade om vad som hänt sedan vi sågs sist. Sedan följde jag med henne till Dansforum där hon studerar sitt förberedande år inför Balett Akademien, och satt med på hennes sånglektion. Det är så inspirerande med människor som följer sina drömmar.
Blev direkt lycklig av att gå in i en miljö så präglad av esteter. När man öppnade dörren möttes man av en stark och förvånande doft av blommor...! Ungefär som att där fanns 1000 röda rosor eller som att någon precis skrubbat hela stället med alldeles för mycket rosdoftande Ajax.
Man gick igenom en liten foajé och nerför en trappa för att komma ner till danslokalerna. Allt var luftigt och fräscht och dansstudiorna hade glasväggar och vita tak, väggar och golv. Där inne studsade svartklädda förstaårsstudenter från Ballett Akademiens yrkesutbildning runt i vad som liknade första försök till en sådanhär:
Alla log. Alla levande. De hade ett gigantiskt skåp fullsmockat med musikalnoter och en leende sångpedagog.

Maan vad jag saknar estet.

Inga kommentarer: