fredag 15 maj 2009

Säljare, Apple och nörderi


Igår var jag på seminarier på Apple i Stockholm. Det var Network Innovations som anordnade tillställningen. Smartare och roligare på jobbet, Grattis branschen! Allt tjatande om provtryck är slut! och Dra mer nytta av din storformatskrivare, var de något glättigt betitlade ämnena som avhandlades.
Jag trodde jag skulle få ut mest av det första och minst av det sista men det visade sig vara precis tvärtom. Det första hölls av en säljare och det märktes.
- I det här programmet drar man bara ett streck såhär och ett streck såhär och ett såhär så blir korrekturtiden mycket kortare. Programmet kostar 70 000 kr och du kan köpa det av oss. Nu går vi vidare.
Typ så lät det.
Det sista hölls av en man som antagligen varit tryckare större delen av sitt vuxna liv. Det kändes som att han skulle kunna avgöra tjockleken på ett papper bara genom att lukta på det. En nörd helt enkelt.
- Nörderi. Det är något fint det, sa David när vi gick därifrån.


Och Apple hade en fantastisk kaffemaskin som tog sin mjölk genom en slang direkt från ett vanligt mjölkpaket som stod i ett litet svart kylskåp. Och de hade en ny iMac med obscent stor skärm. Produkten av ett par lycksaliga sekunder framför den ser du ovan.

Inga kommentarer: